fredag 27 maj 2011

27/5:1

Jägersro Galoppbana i Malmö söker just nu en galopptränare. En galopptränare, vad kan en sådan tänkas göra? Förmodligen träna professionella galopphästar. Hästarnas omvårdnad och väl och ve sköts nog av vanliga hästskötare. Så, att rida, lägga upp träningsprogram för hästarna och se till att de utvecklas som de ska, vad kan det krävas för egenskaper, erfarenheter och kvalifikationer för det? I Majsans hjärna är det att kunna rida (såklart!), att ha erfarenhet av galoppbranschen och att ha en relevant utbildning inom hippologi. Det måste finnas hur många hästmänniskor som helst som är intresserade av och har kunskaper nog för att kunna söka tjänsten. Trodde jag. Så fel jag hade. Här är annonsen:

"Vi söker nu en licensierad proffessionell galopphästtränare. Du som söker måste ha internationell erfarenhet med goda resultat i listed och grupplöpningar och varit licensinnehavare i minst 7 år. Goda språkkunskaper krävs i engelska och portugisiska. Franska är meriterande. Körkort är ett krav."

Du ska alltså inte bara vara intresserad av hästar och hästsport, du ska även vara licensierad och ha internationell erfarenhet och bra resultat i tävlingar. Hur många innehavare av licens inom en så smal och nischad inriktning som galopphästträning finns det över huvud taget i det här landet? Att därefter ha haft denna licensiering i minst sju år? Sju år?!? Vad är det för magiskt med just sju år? Språkkunskaper i engelska, portugisiska och franska? Jahaja, det har ju var och varannan människa. Speciellt portugisiska är ju verkligen ett språk som kreti och pleti kan som rinnande vatten...

Jag är lite lockad att ringa till galoppbanan om någon månad och fråga hur många ansökningar de har fått in som faktiskt kommer från någon som kan bli aktuell för tjänsten. Min gissning är absolut max en (1). Något säger mig att de redan nu har namnet på personen, för den där annonsen känns riktad till en speciell människa som de redan känner till. Hoppas h*n hör av sig till dem för annars tror jag att Jägersro Galoppbana får problem att hitta någon som passar in. "Think outside the box" kan kanske vara något att tänka på för rekryterarna annars. Hur som helst, hoppas de hittar vad de söker. Lycka till Jägersro!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar