onsdag 23 november 2011

23/11:2

Jag hörde på tv alldeles nyss att fotbollsklubbarna kommer att kunna köpa in fler utländska spelare i fortsättningen eftersom det troligtvis kommer att genomföras skattelättnader för fotbollsspelare. I andra länder, bland annat Danmark, är det tydligen redan så.

De gav ett exempel på detta. En proffsfotbollsspelare som tjänar 100 000 kr i månaden kommer att få betala skatt för 75 000 kr av dessa, resterande 25 000 kr blir skattefria. Fotbollsklubben som äger spelaren kommer likaledes bara att behöva betala arbetsgivaravgift för spelaren baserat på att h*n tjänar 75 000 kr i månaden.

Där ser man. Skattelättnader alltså, till personer som tjänar måååånga kronor varje månad. Vad fint. Men är det verkligen de som behöver skattelättnader i det svenska samhället? Är det de högavlönade fotbollsspelarna som staten ska "förlora" skattepengar på? Har inte en högavlönad person råd att betala skatt?

Jag tror att det finns bättre val av grupper i samhället som man kan ge dessa skattelättnader till istället. Människor som kanske inte är så bra på att sparka på bollar, men som istället är väldigt bra på att bolla med några få kronor och ören, varje dag och varje månad, år ut och år in.

Och nu ska jag inte utveckla det här mer för jag blir RIKTIGT sur över sådant här j***a trams. Usch!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar