tisdag 4 oktober 2011

4/10:2

Tänk er ett typiskt villasamhälle. I mitten en halvstor gata, på båda sidor av denna finns det en uppsjö villor, och så lite smågator här och där som avstickare till den halvstora centrala vägen. Den centrala vägen är den som tar bilburet folk in och ut från samhället och detta gör den genom en skarp nittiograders kurva en bit innan den, om man istället fortsätter rakt fram, slutar som en vändplats och övergår i en grusig gång- och cykelväg. Det finns en annan väg ut ur samhället, men den är smal och lite snårig och ingen använder sig generellt av den om de inte ska åt just det hållet som denna lilla väg bär.

Tänk er nu att en långtradare med släp av någon anledning har kört in i detta samhälle och ska ta sig ut igen. Tänk er också att chauffören är lite trött/vimsig/oerfaren eller helt enkelt inte har så bra koll som h*n borde och därför svänger lite fel i nittiograderskurvan. Släpet mejar ner en sån där stolpe som vägnamnet står skrivet på och kör dessutom upp locket på en vägbrunn, kör ner med ett av bakhjulen i brunnen, och blir ståendes där, snett över vägen. Vad göra? Chauffören kliver uppenbarligen ur långtradaren, kopplar loss släpet, sätter ner de där stöden som gör att det kan stå av sig självt och brummar därefter därifrån med själva lastbilen. Brum brum.

Tänk er nu att folk ska försöka ta sig ut ur, men framför allt in i, samhället. De är på väg hem efter en hård arbetsdag och ungarna ska skjutsas till fotbollsträningen. Vad gör de när de märker att de inte kommer varken in eller ut den vanliga vägen? Först försöker de en efter en att ta sig runt släpet men inser en efter en att det inte fungerar utan att behöva köra ner ett staket först. Ingen verkar vara speciellt pigg på att vara den som kör sönder staket så de börjar istället, en efter en fast på led, köra runt, backa, vända och mötas på smala vägar med blomsterlådor utplacerade, blomsterlådor som vanligtvis fungerar som farthinder, men nu snarare är enbart hinder. Det blir ett enda stort myller av förvirrade bilister inne bland villorna och ett lika stort myller precis utanför samhället, på vägen in som är barrikaderad av ett långtradarsläp med ena hjulet i en brunn.

Tänk er slutligen mitt i allt detta en styck Majsan med en styck Pälsboll i släptåg som fnissandes och effektivt kryssar sig fram till fots genom kaoset. Fnissandes, för att hon tycker att situationen är ganska komisk. Effektivt, för att hon är till fots.

Halleluja för underhållande promenader!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar